Kan nogen huske en lille film kaldet The Craft, A Tale of Four Goth-y, Snarky Teen Witches og de klassekammerater, de hadede? Du er nødt til at tænke tilbage næsten 15 år, til et tidspunkt, hvor jeg blot var en mellem at udforske min spirende kærlighed til sort tøj, som jeg er kommet til at omfavne nu, på dette senere tidspunkt i mit liv. Jeg havde ikke nogen sociale problemer i skolen, men jeg elskede ideen om at blive upåvirket og misforstået. Det virkede som om alle de sejeste mennesker var, i det mindste i filmene, og det virkede også som noget, der var let nok at stræbe efter. Naturligvis elskede jeg håndværket.

Alexander Wang siger, at hans efterår/vinter 2010-kollektion var inspireret af Wall Street’s Masters of the Universe, men jeg tror, ​​at han også i hemmelighed har været fan af en bestemt coven fra midten af ​​90’erne conjurers. De eneste ting, denne samling gik glip af, var suspendere og Fairuza Balk.

Og virkelig, baseret på stylingen, ser det ud til, at fru Balk havde hendes goth/grunge hænder over det hele. Alle modellerne var et par dage forbi deres sidste hårvask, og de nedsænkede udseende øjne og hule kinder fik det til at virke som om det var lige så længe siden deres sidste måltid eller lur.

Hvad angår selve samlingen, omfattede den masser af dekonstrueret passer, pinstripes og Tweed – Wall Street med en betydelig punk -twist. Vi ville dog være forladte for ikke at påpege alle de utroligt 90’ers berøringer – mini rygsække, bare midriffs, knæstrømper, fløjl. Da modebranchen allerede har gjort nostalgi for hvert årti op til 80’erne, giver det kun mening, at 90’erne ville være næste, og det ser ud til, at Wang er en af ​​de første store designere, der indfører tendensen. På et tilgængeligt prispunkt og i neutrale farver er jeg sikker på, at vi ser masser af denne samling på fashionistas næste efterår. Kan jeg lide det? Nå, slags-det minder mig trods alt om min wannabe-opskrevne ungdom.

Fotos via Style.com.